Brambory zapečené s houbami
(Radim Witosz, recept z kalendáře, 2002)

Suroviny:
  • 200 - 300 g čerstvých hub
  • 2 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • koření: kmín, sůl, mletý pepř
  • 800 g brambor
  • bylinky: majoránka, tymián, bazalka, saturejka, oregano a rozmarýn
  • 50 g anglické slaniny nebo másla
  • 2 rajčata
  • cibule

    Postup přípravy:
  • Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme hřiby nakrájené na plátky, sůl, kmín a mletý pepř.
  • Ochucené houby rychle osmahneme.
  • Do máslem vymazané zapékací mísy vložíme 1/2 množství brambor, osolíme, lehce pokmínujeme, přidáme bylinky.
  • Na vrstvu brambor rozložíme houby a zakryjeme je zbytkem brambor.
  • Osolíme, opepříme, přidáme opět bylinky a na povrch položíme anglickou slaninu nebo kousky másla.
  • Pomalu v troubě zapékáme při 190°C po dobu 30 minut.
  • Ozdobíme plátky rajčat a ještě během 10 min dopečeme.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]