Sárské dibbelabes
(MF Dnes - magazín, údajně nejoblíbenější jídlo německého Sárska, německá kuchyně)

Suroviny:
  • 1 kg brambor
  • 2 velké cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 1 vajíčko
  • 100 g slaniny na kostičky
  • 1 celý pórek na kolečka
  • sůl, pepř a na špičku nože muškátového oříšku
  • sekaná petržel
  • sůl

    Postup přípravy:
  • Nastrouháme brambory, zabalíme je do utěrky a hodně z nich vymačkáme vodu.
  • V pekáči osmažíme slaninu, přimícháme pórek a necháme zesklovatět.
  • Bramborovou masu smícháme s vajíčkem, solí, kořením, pórkem a slaninou.
  • Pekáč zakryjeme a pečeme hodinu při 200 °C.
  • Posledních 15 minut odklopíme poklici, aby se vytvořila křupavá vrstvička.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]