Brambory zapečené se slaninou a sýrem
("Prima vařečka", TV Prima, květen 2001)
Suroviny:
  • 8 větších kusů brambor
  • 2 střední cibule (cca 100 g)
  • 250 g anglické slaniny
  • 4 stroužky česneku
  • 50 g petrželové natě
  • sůl, černý drcený pepř
  • 300 g ementálu
  • 1 menší cuketa
  • rajčata
  • tymián


  • Postup přípravy:
    Oloupané brambory seřízneme dole tak, aby stály. Vydlabeme brambory, aby stěny zůstaly zhruba půl centimetru silné (vytvoříme podlouhlou misku). Vydlabanou dužinu uvaříme a pak rozšťoucháme se sekanou petrželkou, solí a drceným pepřem. Slaninu, česnek, cibuli, cuketu a rajčata nakrájíme na menší kousky ochutíme tymiánem a opečeme na pánvi dozlatova. Tuto zeleninu ještě přimícháme do rozšťouchaných brambor. Takto připravenou nádivku plníme do vydlabaných brambor. Zapékáme v troubě při 200 °C až jsou brambory měkké. Na závěr položíme na každou porci plátek ementálu a ještě zapečeme, aby se sýr roztekl.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]