Pařížské brambory se šunkou, pohankou a sýrem
(Recept z MF Dnes, rubrika "Víkend 100 chutí", z hotelu "Pod věží" na Malé straně v Praze, duben 2005, francouzská kuchyně)
Suroviny:
  • 300 g oloupaných brambor, na plátky
  • 200 g šunky
  • 100 g tvrdého sýra, nastrouhaný
  • 200 g pohanky, propláchnuté a uvařené
  • 50 g sádla
  • 4 stroužky česneku
  • 1 cibule, nadrobno
  • kmín
  • sůl a mletý pepř


  • Postup přípravy:
  • Plátky brambor uvaříme v osolené vodě s kmínem.
  • Smícháme plátky brambor, uvařenou pohanku a nakrájenou cibuli, přidáme utřený česnek, kmín, podle chuti osolíme a opepříme.
  • Polovinu směsi rozprostřeme do vymazaného pekáčku, poklademe plátky šunky a překryjeme zbytkem bramborové směsi.
  • Zapečeme při 180°C-200°C v rozehřáté troubě do zlatova.
  • Před dopečením posypeme strouhaným sýrem.

    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]