Brambory na jehle se slaninou
(Michal Málek: "Grill a Barbecue pro všechny", dále převzato od Pepíčka)
Suroviny:
1 kg středně velkých bramborsůlpepř250 g anglické slaninymletá sladká paprika500 g cibulekmínmáslo
Postup přípravy: Brambory ve slupce důkladně okartáčujeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na plátky silné 1/2 cm. Plátky brambor rozložíme na misku, osolíme a opepříme.Slaninu nakrájíme na tenké plátky zhruba stejné velikosti jako brambory a posypeme paprikou.Oloupanou cibuli rozebereme na jednotlivé vrstvy a lehce posypeme kmínem.Suroviny střídavě napichujeme na jehlu; začínáme a končíme plátkem brambory.Brambory potřeme tekutým máslem a pevně zavineme do alobalu.Pak je položíme na rošt a pečeme asi 15 min.
ZPĚT do kapitolyHOME