Brambory plněné bylinkami dle Nero Wolfa
(Rex Stout a redakce Viking Press: "Kuchařka Nero Wolfa, s. 42, české vydání, Paseka Litomyšl 1996)
Suroviny:2 velké brambory4 lžíce másla1/4 šálku tučné smetany 1/2 lžičky práškové hořčice1 lžička čerstvého kerblíku (1/2 lžičky sušeného)2 lžičky sekané petrželky 2 lžičky sekané pažitky 1 lžička čerstvého sekaného estragonu (1/2 lžičky sušeného)sůl a pepř
Postup přípravy:
Brambory lehce potřeme máslem, propícháme vidličkou a asi hodinu upečeme (doba závisí na velikosti). Pečené brambory podélně rozkrojíme a opatrně bez porušení slupky lžičkou vybereme část dužiny, aby vznikla jakási miska. Vybranou dužinu smícháme s ostatními přísadami (lžíci másla si ponecháme) a důkladně propracujeme. Směsí naplníme vydlabané brambory, nahoru vždy dáme kousek másla. Ještě zapéčeme v troubě při 160°C do zhědnutí.
ZPĚT do kapitolyHOME