Bramborové česnekové trojhránky
(Jo-Anne Coxová a Elizabeth Towersová "1000 oblíbených receptů z celého světa", Nakladatelství Columbus Praha, 2000.)
Suroviny:
  • 3 velké brambory
  • 4 lžíce oleje
  • 25 g másla
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce čerstvého nasekaného rozmarýnu
  • 1 lžíce čerstvé nasekané petrželky
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu
  • sůl a pepř


  • Postup přípravy:
    Brambory vložíme do vroucí vody a vaříme 10 minut. Pak vodu pořádně scedíme a brambory opláchneme ve studené vodě. Již ochlazené brambory na prkénku rozkrájíme na poměrně silnější trojhránky; neloupeme slupku. Zahřejeme olej, máslo a česnek v pánvi a smažíme. Když začíná česnek hnědnout odstraníme ho z pánve. Do tuku na pánvi přidáme bylinky, sůl a pepř. Bylinkovou směsí pokapeme brambory a nad uhlím restujeme 10 až 15 minut. Během restování brambory podle libosti potíráme bylinkovým tukem, dokud nejsou měkké. Hotové brambory přemístíme na mísu. Místo restování je můžeme grilovat nebo upéci v troubě.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]