Bramborovém pyré s pastou z pečeného česneku - Roasted Garlic Mashed Potatoes
Suroviny:
  • 8 až 10 stroužků česneku
  • 800 g brambor, oloupané, nakrájené
  • 1/3 šálku kyselé smetany
  • 1 šálek mléka
  • 1 lžíce nastříhaného rozmarýnu, tymiánu nebo oregana
  • 1 lžička soli
  • 1 lžičky drceného pepře

    Postup přípravy:
    Neoloupané stroužky česneku zabalíme do alobalu. Pečeme je v troubě u při teplotě 200°C po dobu 25 až 35 minut nebo do chvíle, kdy jsou při zatlačení prstem již uvnitř měkké. Když jsou ochlazeny vymačkáme stroužky ze slupek a rozmačkáme je na pastu. Mezitím v hrnci po pokličkou uvaříme brambory v malém množství vody, asi během 20 až 25 minut nebo až jsou měkké (jako na pyré). Brambory scedíme a vrátíme do hrnce. Přidáme česnekovou pastu a vše rozmačkáme nebo rozmixujeme elektrickým mixerem při nízkých otáčkách. Přidáme kyselou smetanu, mléko, rozmarýn, tymián nebo oregano. Podle chuti osolíme a opepříme. Šleháme dokud není česnekové okořeněné pyré lehké a nadýchané.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]