Bramborový salát s kari majonézou
(Maryna Klimentová, Dr. Svatopluk Štampach: "Pochoutky z brambor", str. 113, Avicena Praha, 1982)
Suroviny:
  • 1 kg nových brambor
  • 3 lžíce octa
  • 1 lžíce oleje
  • sůl
  • zelená petrželka
    Na kari majonézu:
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička koření kari
  • 50 g cibule, nadrobno nasekané
  • 1 lžičky mleté papriky
  • 125 ml rajčatové šťávy
  • 2 lžíce meruňkového džemu
  • 1/4 citrónu
  • 100 g majonézy

    Postup přípravy:
    Nové brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, studené nakrájíme na plátky a pokropíme směsí octa, oleje, soli a sekané petrželky. Necháme v klidu stát, aby se marináda vsákla a brambory vychladly. Připravené brambory lehce vmícháme do zálivky - kari majonézy.
    Příprava kari majonézy: Na oleji osmahneme jemně nasekanou cibuli, přidáme koření kari, papriku, necháme osmažit, ale pozor nesmíme je pražit! Hned zředíme rajčatovou šťávou a přidáme šťávu a kůru z citrónu, meruňkovou zavařeninu a vše smícháme s majonézou.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]