Bramborový salát s kari majonézou
(Maryna Klimentová, Dr. Svatopluk Štampach: "Pochoutky z brambor", str. 113, Avicena Praha, 1982)
Suroviny:1 kg nových brambor3 lžíce octa1 lžíce olejesůlzelená petrželka
Na kari majonézu:2 lžíce oleje1 lžička koření kari50 g cibule, nadrobno nasekané1 lžičky mleté papriky125 ml rajčatové šťávy2 lžíce meruňkového džemu1/4 citrónu100 g majonézy
Postup přípravy:
Nové brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, studené nakrájíme na plátky a pokropíme směsí octa, oleje, soli a sekané petrželky. Necháme v klidu stát, aby se marináda vsákla a brambory vychladly. Připravené brambory lehce vmícháme do zálivky - kari majonézy.
Příprava kari majonézy: Na oleji osmahneme jemně nasekanou cibuli, přidáme koření kari, papriku, necháme osmažit, ale pozor nesmíme je pražit! Hned zředíme rajčatovou šťávou a přidáme šťávu a kůru z citrónu, meruňkovou zavařeninu a vše smícháme s majonézou.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME