Bramborová kaše s "Nasi Goreng"
(Recept ze stránky Koření od Antonína",4 porce)
Suroviny:
  • 1 kg brambor
  • 1/4 l mléka
  • 50 g másla
  • sůl
  • 1 - 2 lžíce směsi koření "Nasi goreng"


  • Postup přípravy:
    Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě do měkka (15 - 20 minut). Scedíme a ještě horké prolisujeme, nejlépe lisem na brambory. Přendáme zpět do hrnce. Ohřejeme asi 1/4 l mléka a vmícháme k bramborám. Brambory našleháme do husté kaše a po malých kouscích vmícháme máslo a přidáme koření "Nasi goreng" od Antonína. Dle chuti dosolíme.

    Jiné úpravy:
  • Místo másla můžeme přidat 3 - 4 lžíce smetany.
  • V 1 - 2 lžících smetany rozmícháme 1 lžíci rajčatového protlaku a 1/2 lžičky sladké papriky a vmícháme do bramborové kaše.
  • V 1 lžíci olivového oleje dobře rozmícháme 1 prolisovaný stroužek česneku a špetku šafránu a vmícháme do bramborové kaše.

    Poznámka DDK:
    "Nasi goreng" je v tomto případě směs firmní koření, které můžeme přidat až na talíři k samostatnému dochucení jednotlivých porcí. Jinak obecně je "Nasi Goreng" oblíbené indonéské kořeněné jídlo připravované z osmažené rýže vmícháním kousku kuřecího masa a krevetek - viz recept DDK Nasi goreng - indonéské rizoto

    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]