Bramborová kaše s "Nasi Goreng"
(Recept ze stránky Koření od Antonína",4 porce)
Suroviny: 1 kg brambor 1/4 l mléka 50 g másla sůl 1 - 2 lžíce směsi koření "Nasi goreng"
Postup přípravy:
Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě do měkka (15 - 20 minut). Scedíme a ještě horké prolisujeme, nejlépe lisem na brambory. Přendáme zpět do hrnce. Ohřejeme asi 1/4 l mléka a vmícháme k bramborám. Brambory našleháme do husté kaše a po malých kouscích vmícháme máslo a přidáme koření "Nasi goreng" od Antonína. Dle chuti dosolíme.
Jiné úpravy:
Místo másla můžeme přidat 3 - 4 lžíce smetany. V 1 - 2 lžících smetany rozmícháme 1 lžíci rajčatového protlaku a 1/2 lžičky sladké papriky a vmícháme do bramborové kaše.V 1 lžíci olivového oleje dobře rozmícháme 1 prolisovaný stroužek česneku a špetku šafránu a vmícháme do bramborové kaše.
Poznámka DDK:
"Nasi goreng" je v tomto případě směs firmní koření, které můžeme přidat až na talíři k samostatnému dochucení jednotlivých porcí. Jinak obecně je "Nasi Goreng" oblíbené indonéské kořeněné jídlo připravované z osmažené rýže vmícháním kousku kuřecího masa a krevetek - viz recept DDK Nasi goreng - indonéské rizoto
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME