Karamelizované nové brambory
(Jo Coxová a Elizabeth Towersová: "1000 klasických receptů z celého světa",str. 866, Columbus Praha, 2000)
Suroviny:
  • 675 g nových menších brambor, kartáčem vydrhnuté
  • 4 lžíce hnědého cukru
  • 60 g másla
  • 1 lžíce pomerančové nebo citrónové šťávy
  • 1 lžíce zelené petrželky nebo koriandru, nasekané
  • sůl a pepř
  • stočené plátky pomerančové kůry

    Postup přípravy:
    Celé brambory vaříme ve vodě asi 10 minut, nemusí být úplně měkké, ještě je budeme smažit na pánvi. Na mírném plameni roztavíme na pánvi s těžkým dnem cukr s máslem, pomerančovou šťávou a mícháme dokud se máslo nerozpustí. Do pánve nasypeme brambory, obracíme je vařečkou až se obalí katramelem a dodělají se. Hotové brambory posypeme petrželkou nebo koriandrem, osolíme a podle chuti opepříme. Karamelové brambory přesypeme do mísy, ozdobíme proužky kůry a okamžitě podáváme.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]