Kořeněné brambory se zelenými fazolkami
(Ivan Vodochodský v pořadu "Vaříme" na "Radio Frekvence 1", květen 2003)
Suroviny:
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 kg brambor
  • 300 g zelených fazolek
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 300 ml vývaru ze zeleninového bujónu
  • bylinky: 1 bobkový list, 1 lžičky tymiánu, 1 lžičky oregána, petrželka, kopr
  • sůl a pepř
  • 1 konzerva rajčat


  • Postup přípravy:
    Oloupeme česnek s cibulí a obojí nasekáme. Oloupeme brambory a nakrájíme na kousky. V kastrolu rozpálíme olej a cibulku s česnekem na něm osmahneme. Přidáme brambory s fazolkami a orestujeme. Zeleninu podlijeme vývarem ze zeleninového bujónu, přidáme oregano, bobkový list, tymián, sůl a pepř, promícháme a dusíme asi 10 minut. Slijeme nálev z rajčat a nakrájíme je na menší kousky. Přisypeme je k zelenině a dusíme ještě 8 minut. Kopr a petrželku posekáme a posypeme brambory se zeleninou.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]